Save the Date kerstkaart

16 oktober 2018 / Francien

 

Gaan jullie volgend jaar trouwen? Verstuur dan jullie Save the Date kaartjes met kerst. Jullie vragen jullie bruiloftsgasten deze datum te reserveren voor jullie trouwdag. Letterlijk betekent Save the Date "bewaar de datum". Verstuur dit samen in een kaartje met jullie kerstgroet. Dit maakt dat jullie Save the Date origineel en heel bijzonder is. Tussen al die kerstkaarten gaat jullie kerstgroet zeker opvallen! En jullie gasten kunnen nu ruim op tijd deze belangrijke datum in hun agenda reserveren. Is handig, zo kunnen zij hun andere plannen, zoals bijvoorbeeld een vakantie hier om heen regelen.

 

Waneer Save the Date versturen?

 Dit is een vraag die we heel vaak binnen krijgen! Volgens de etiquette verstuur je de Save the Date een jaar tot 6 maanden van te voren. Trouwen jullie in het buitenland? Verstuur dan jullie Save the Date kaart tussen de 12 en 16 maanden van te voren. Jullie willen graag iedereen erbij aanwezig hebben. Dan is het wel handig dat ze jullie trouwdatum en bestemming op tijd weten, ze kunnen hier dan rekening mee houden. 

 

Kaart: Kerst Magic Save the Date 2

 

Wat zet je op de Save the Date kaart?

Dit zal je wellicht verbazen, maar veel aankomende bruid & gommen weten niet goed wat ze op de Save the Date kaart zetten. Dit is logisch, je wilt zoveel vertellen, maar heel veel weten jullie wellicht nog niet. Bij de Save the Date geldt, less = more.

Wat je vooral niet mag vergeten is deze Save the Date informatie:

 

Jullie Namen, inclusief achternamen.

Jullie Trouwdatum

Jullie bruiloftsstijl in het ontwerp! Gaan jullie voor een zomerse bruiloft, vintage, klassiek, chique, bohemian? Laat dit terug zien in jullie ontwerp. Zo komen jullie gasten in de juiste sfeer!

Officiële uitnodiging volgt later. Deze zin mag niet ontbreken op jullie Save the Date uitnodiging. Hiermee geven jullie aan dat de trouwkaart nog volgt. In deze trouwkaart vemeldt je alle benodigde informatie voor jullie gasten.

Huisadres, wellicht willen jullie gasten naar aanleiding van jullie aankondiging een kaartje sturen.

Website, hebben jullie een website? Verwijs hiernaar.

 

Wat vemeldt je niet:

 

Trouwlocatie

Trouwprogramma

 

Fotokerstkaart Save the Date

 

Tips Save the Date kaarten

 

Daggasten en avondgasten? Hoe doe je dit dan met Save the Date kaarten? Hieronder gouden tips:

 

Daggasten; dit zijn gasten die je er de hele dag of een gedeelte van de dag bij wilt hebben. Vermeldt dit duidelijk op de Save the Date. Vraag ze om de dag, of een gedeelte van de dag vrij te houden.

 

Receptiegasten; dit zijn gasten die jullie willen uitndodigen voor de receptie. Deze gasten verstuur je geen Save the Date kaart. Een receptie duurt gemiddeld 2 uur. Je stuurt de receptiegasten wel jullie trouwkaart. Hierop geef je aan dat ze zijn uitgenodigd voor de huwelijksreceptie.

 

Avondgasten; dit zijn de gasten die jullie uitnodigen voor de avond. Geef aan in jullie Save the Date uitnodiging dat ze in de avond voor een leuk feestje welkom zijn. Nodigen jullie ze ook uit voor de trouwceremonie? Geef dit dan aan!

 

Save the Date kerstkaart met quote "'t is the season to sparkle". 

 

Alvast een tip voor jullie trouwkaart;

Vaak willen jullie wel dat de receptiegasten en avondgasten komen kijken bij jullie trouwceremonie. De regel hierin is dat je dit dan aangeeft door het vermelden van het tijdstip van trouwen en locatie. Hiernaast geven jullie ook aan dat ze buiten de ceremonie om ze worden uitnodigt (receptie en/of avond). Let wel op hoeveel plek er is in de trouwzaal van bijvoorbeeld het stadhuis. Nodig niet meer mensen uit dan dat past.

 

Save the Date tekst

Leuke en orignele Save the Date voorbeeld tekst vind je op deze pagina. Op deze pagina vind je verschillende soorten voorbeeld teksten waarbij jullie en een goede mix van kunnen maken die bij jullie past.

 

https://thesparklecompany.nl/kerst-collage-save-the-date

Kerst Fotostrip kaart

 

 

Fotocredit kerstkaarten: Sabine Nobbe

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.